top of page

Dr. Platon Cold Atmospheric Plasma

Cold Plasma oftewel niet-thermische plasma is een revolutionaire behandeltechniek op het gebied van huidverbetering. Het werkt bij huidverjonging en huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis en eczeem. Daarnaast bevordert de behandeling wondgenezing en littekenvermindering.

Dr. Platon is een FDA approved ‘Medical device’ en het enige Cold Plasma apparaat dat gereguleerd en goedgekeurd is in de EU.

 

Wat is Cold Plasma?

Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde toestand van materie en komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor. Plasma wordt kunstmatig gemaakt door zuurstof en stikstof uit de lucht te ioniseren waarbij ook ozon ontstaat. De temperatuur van Cold Plasma is 35-40 graden, waardoor de huid niet beschadigd of verbrand. De behandeling is veilig, comfortabel en pijnloos.

 

Wat is het effect van Cold Plasma op de huid?

 • Sterilisatie: 99% van de bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen worden gedood

  • Irritaties en huidontstekingen verminderen

  • Effectief bij: eczeem, acne, rosacea en psoriasis

 • Regeneratie van de huid: aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt gestimuleerd

  • Bevordert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie

  • Effectief bij: huidveroudering, rimpels, huidverslappingen, droge huid

 • Bevordert de wondgenezing en littekenvermindering

 • Vermindert overproductie van melanine in de huid; vermindert pigmentvlekken en maakt de teint egaler

 • Zorgt voor oxidatie; de basaalcellen krijgen meer zuurstof, waardoor het huidmeta-bolisme omhoog gaat en de afweer van de huid verbetert

 • Zorgt ervoor dat, na toepassing, werkzame stoffen 25-50% beter worden opgenomen

 

Het inzetten van Cold Plasma

 • Dr. Platon Cold Plasma kan als toevoeging bij uw reguliere facial gebruikt worden.

       Prijs: € 27.50 extra bij de facial.

 • Dr. Platon Cold Plasma kan als een korte losstaande behandeling worden uitgevoerd. Deze behandeling bestaat uit: exfolierende reiniging + Dr. Platon Cold Plasma + serum aangepast aan huidconditie + SPF 50

       1 keer                                            Prijs: € 45,- Duur: ± 25 minuten

       Kuur 3-6 keer, 1 x per week      Prijs: € 35.- per behandeling

 • Tijdens de behandeling voelt u een aangename warmte, een lichte tinteling en de huid wordt rozig van kleur. Het is niet pijnlijk en er is geen downtime.

  

Indicaties:

Acne
Cold plasma reduceert inflammatie, roodheid, zwelling en ontstekingen, voorkomt het ontstaan van nieuwe acne laesies en reguleert de talgproductie in de poriën. De ozon vernietigt 99% van de de slechte bacteriën die acne veroorzaken.

Psoriasis
Cold plasma verlicht de jeuk en schilfering van psoriasis plekken en versnelt het regeneratie- en helingsproces van de huid. Cold plasma verbetert het immuunsysteem waardoor de kans op inflammatie vermindert en tevens inflammatie triggers afnemen.

Rosacea
Cold plasma vermindert het stekende en brandende gevoel alsmede de ‘flushing’ bij rosacea. Het reduceert zichtbaar de roodheid en onstekingen en versterkt de huidbarrièrre, waardoor de huid minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Het vernietigt de demodex mijt die verantwoordelijk is voor de ontstekingen in de haarvaatjes.

Anti-ageing
Cold plasma verbetert de huidstructuur, reduceert fijne lijntjes, verslapping en futloosheid van de huid waardoor de huid er weer jeugdiger uit gaat zien en een meer natuurlijke ‘glow’ krijgt. Bovendien verbetert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie in de huid.

Huidversteviging
Cold plasma verstevigt de elasticiteit, textuur en stevigheid van de huid doordat het de aanmaak van eigen collageen, elastine en hyaluronzuur stimuleert.

Verhelderen
Cold plasma verheldert de huid en reguleert oppervlakkige pigmentatie, donkere vlekken een onregelmatige huidskleur. Cold plasma verbetert tevens de huidskleur, glans en helderheid van de huid.

Dr Platon Story 3.jpg

GET IN TOUCH

0031 (0)43 - 3250986

Nieuweweg 25, 6301 ES, Valkenburg

bottom of page