top of page

MEDISCHE PEELINGS

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acne littekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven?

Een medische peeling is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast:

- verbetert je huidstructuur (grove poriën, vlekjes)
- verbetert de hydratatie van de huid (lijntjes, rimpels)
- verminder acne en acne littekens

Wat is precies een medische peeling en wat gebeurt er dan met je huid? Is dit voor jou geschikt en hoe kom je in aanmerking voor een gratis consult?

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen.

Een medische peeling worden ook wel “chemische peeling” genoemd. Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

De traditionele TCA peeling

De TCA peeling is naast AHA glycolzuur peeling de bekendste vorm van chemische peelings. Deze traditionele peeling is heel goed maar heeft wel wat nadelen. Zo kan een vervelling ineens te heftig zijn. Niet elk huidtype kan worden behandeld en  de mate van vervelling kan niet van te voren worden bepaald.

De unieke TCA peelings van Dermaceutic zijn ontstaan vanuit kennis over de allernieuwste peeling technieken. De TCA peelings bestaan uit ingrediëntencomplexen. Hierdoor zijn de peelings toepasbaar op elk huidtype en elke huidskleur. Zelfs de donkere huid! De mate van schilfering kan heel precies van te voren worden bepaald.

Huidverbetering na peeling

Voor het verminderen van lijntjes en het verbeteren van de huidstructuur zijn verschillende peelings mogelijk.

De Milk peel, met ingrediënten als glycolzuur, melkzuur en salicyl-zuur, stimuleert en exfolieert de huid voor een diepe hydratatie. De peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur.

De Cosmo peel, op basis van verschillende percentages TCA (TriChloorAzijnzuur) werkt nog dieper en intensiever. Zichtbare verbetering op rimpels, grove poriën, verslapte huid, hydratatie en huidstructuur. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Beste peeling voor acné en acné littekens

Voor actieve acné en een onzuivere huid kan een peeling op basis van glycolzuur en salicylzuurtoegepast worden, zoals de Mask peel. Deze chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstopping geen kans krijgt. Salicylzuur heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acnebacterie (P. acnes) aan. Op deze manier zorgt de  peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Voor de acnelittekens kan er, naast de eMatrix, ook een peeling toegepast worden. Het zuur weekt het bovenste laagje van de huid af en stimuleert celvernieuwing in de bovenste huidlaag. Rode en gepigmenteerde plekjes verdwijnen, de huid wordt egaler en de poriestructuur verbetert.

Beste peeling voor pigmetvlekken, ouderdomsvlekken en melasma

Voor het behandelen van pigmentvlekken kan er naast laser en IPL ook een medische peeling gebruikt worden. De huidtherapeut kijkt in een gratis consult voor welke behandeling je huid in aanmerking komt.

Een geschikte behandeling tegen pigmentvlekken is de Mela Peel. Een combinatie van de beste pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten, verbetert indicaties zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma. De Cosmo peel forte uitermate geschikt voor de lichte huid en wat verouderde huid,

De nazorg & hoe zie ik er na een medische peeling uit?

Bij een chemische peeling is het niet alleen belangrijk je huid goed voor te bereiden. Met de juiste nazorg kan je huid veilig herstellen en bescherm je haar goed.

In het gratis consult overleg je met de huidtherapeut wat je wilt verbeteren en welke mate van vervellen acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal niet te vervellen of om een lichte schilfering tot complete vervelling te realiseren. De huid kan gevoelig zijn, er wat rood uitzien en warm aanvoelen.

Kosten en vergoeding peeling

Een medische peeling door een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut is er al vanaf €60,- per behandeling. Wat veel mensen niet weten, is dat de behandeling veelal wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt bij ons ook terecht zonder verwijsbrief.

Wilt u weten welke behandeling het meest geschikt is voor u? Kom dan langs voor een gratis consult bij onze huidtherapeut.


Prijzen peeling behandeling zijn per behandeling

                                                                           30 min     45 min

Mask Peeling                                                    € 79.-         € 99.-

Milk Peeling Treatment                                   € 79.-        € 99.-

Mandelic peeling(zomer peeling)                  € 79.-        € 99.-

Medische peelings 

Cosmo peeling TCA 12% -15% - 18%          € 159.-      € 179.-

Renophase Peeling                                        €   99.-      € 119.-

Vitame C Peeling                                                              € 135.-

Chemische Peeling

Cosmo Peel Forte Treatment                       € 525.-

Peeling prijs op maat

Op onze prijslijst staan de meest voorkomende peelings. Heeft u vragen over de prijs van een peeling die niet vermeld staat op onze prijslijst, of weet u niet welke peeling het meest geschikt is voor u dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij een van onze huidtherapeuten. Zij kunnen dan uw huid bekijken en u direct vertellen welke peeling het meest geschikt is voor u en wat de kosten van de peeling zal zijn. In sommige gevallen worden de kosten van een peeling door uw zorgverzekeraar vergoed.  Wij kijken graag voor u na of dit ook bij u het geval is.

GET IN TOUCH

0031 (0)43 - 3250986

VROENHOF 3, 6301 KD VALKENBURG

bottom of page