top of page

PIGMENTVLEKKEN

De huidtherapeut bekijkt de pigmentvlekken en analyseert uw huid zodat zij precies kan vaststellen welke pigmentbehandeling voor u het snelste en beste resultaat geeft. Zij legt u alles uit over het verwijderen van pigment met de voor u meest geschikte methode.

Wat is de beste manier om pigmentvlekken te verwijderen?

Het behandelen van pigmentaties is mogelijk met laser, IPL of radiofrequente therapie, coagulatie en/of medische peelings.

Verschillende soorten pigmentaties kunnen behandeld worden zoals donkere pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker, 

melasma en ouderdomsvlekken op gezicht en/of lichaam.

Een bijkomstig effect is dat ook gesprongen vaatjes minder zichtbaar worden en grove poriën zullen verfijnen.

Een behandeling is er al vanaf €45,-.

 

Waar komen de pigmentvlekjes vandaan?

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen.

Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we  pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Twijfelt u over een plekje? Laat uw huid dan altijd tijdig nakijken. Onze specialisten zullen hier tijdens het eerste consult ook altijd goed op letten.

Resultaten pigmentvlekken verwijderen

Nadat de huidtherapeut uw huid en pigmentvlekken heeft geanalyseerd zal ze u de beste behandelmogelijkheid adviseren zodat de pigmentvlekken snel zullen verdwijnen.

Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Risico’s en complicaties

Na de behandeling is de huid lichtrood en zij kan ook iets gezwollen zijn. Na een paar uur is dit weg. Er kunnen kleine korstjes op de pigmentplekjes ontstaan. Dit is goed, maar zorg dat u niet aan de korstjes krabt om littekenvorming te voorkomen! Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen. Volg de adviezen en richtlijnen goed op zodat u zichzelf verzekerd van het beste resultaat.

Nabehandeling

Voor het beste behoud van het resultaat en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken adviseren wij u ook over de juiste nazorg. Het is van belang om uw huid goed te beschermen na de pigment behandeling. Geschikt hiervoor is de K-Ceutic van Dermaceutic. Het onderdrukken van nieuwe pigmentvlekken kan met hoge concentraties vitamine C, zoals te vinden in Dermaceutic’s C25 serum.

Verstandig is het ook om 1x per jaar een onderhoudsbehandeling na de zomer te boeken, zodat u het resultaat behoudt.

Prijzen pigmentbehandeling met laser

neus                                                                                                            75.-

wangen                                                                                                     139.-

neus + wangen                                                                                       149.-

hals                                                                                                            125.-

decolleté                                                                                                   185.-

decolleté + hals                                                                                        275.-

gelaat                                                                                                         225.-

gelaat + hals                                                                                             265.-

armen/benen                                                                                           295.-

Interesse? Boek een gratis en vrijblijvend consult

Wij adviseren u vrijblijvend een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Tijdens deze afspraak worden uw wensen besproken en zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u voor het verwijderen van de pigmentvlekken. U hoort direct welke pigmentbehandeling het meest geschikt is en of dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

GET IN TOUCH

0031 (0)43 - 3250986

Vroenhof 3, 6301KD VALKENBURG

bottom of page